Mu vanemate kodus on alati maasikaid kasvatatud. Sel aastal saime aga eriti suure saagiga õnnistatud. Igal aastal oleme teinud toormoosi sügavkülma ning talvisel perioodil on seda nii mõnus võtta pudrupeale või mõne koogi juurde.
Nüüd said aga kõik sügavkülmikud täis ning tuli proovida päris moosi keetmist. Tulemus sai päris põnev. Tegin mitut erinevat moodi. Esimese osa tegin vähema suhkruga ning jäi selline peenikene kaste. Kõik moosid lasin enne keemist ka saumiksriga püreeks. Nii jäi väga mõnus tekstruur moosile. Teise osana kasutasin keetmisel rohkem moosisuhkrut ning jäi selline paksem veidi tarretise moodi moos. Maitsestamiseks kasutasin ühel osal basiilikut ning teisel piparmünti. Basiilik jättis väga mõnusa maitsenüansi kogu moosile juurde.
Ilmselt hakkan ka järgmistel aastatel lisaks toormoosile ka rohkem keedumoosi tegema. Tulemus lihtsalt oli super maitsev ning jääb ära ka sulatamise vaev kui on vaja kiiresti pudru või pannkoogi peale moosi.
Kuidas siis teha?
- Puhasta maasikad.
- Püreesta saumiksriga (soovi korral lisa basiilik/piparmünt).
- Pane pott pliidile ning vähe haaval lisa moosisuhkur. (Suhkru kogus vastavalt sellele, kas soovitakse magusamat või hapukamat moosi).
- Kui moos tõuseb keema, siis eemalda pealt tekkinud vaht.
- Keeda veel veidikene ning vala moos puhastatud purkidesse ja kaas peale.
Comments
Post a Comment