Skip to main content

Magus maasikas

 Mu vanemate kodus on alati maasikaid kasvatatud. Sel aastal saime aga eriti suure saagiga õnnistatud. Igal aastal oleme teinud toormoosi sügavkülma ning talvisel perioodil on seda nii mõnus võtta pudrupeale või mõne koogi juurde. 

Nüüd said aga kõik sügavkülmikud täis ning tuli proovida päris moosi keetmist. Tulemus sai päris põnev. Tegin mitut erinevat moodi. Esimese osa tegin vähema suhkruga ning jäi selline peenikene kaste. Kõik moosid lasin enne keemist ka saumiksriga püreeks. Nii jäi väga mõnus tekstruur moosile. Teise osana kasutasin keetmisel rohkem moosisuhkrut ning jäi selline paksem veidi tarretise moodi moos. Maitsestamiseks kasutasin ühel osal basiilikut ning teisel piparmünti. Basiilik jättis väga mõnusa maitsenüansi kogu moosile juurde. 

Ilmselt hakkan ka järgmistel aastatel lisaks toormoosile ka rohkem keedumoosi tegema. Tulemus lihtsalt oli super maitsev ning jääb ära ka sulatamise vaev kui on vaja kiiresti pudru või pannkoogi peale moosi.



Kuidas siis teha? 

  • Puhasta maasikad.
  • Püreesta saumiksriga (soovi korral lisa basiilik/piparmünt).
  • Pane pott pliidile ning vähe haaval lisa moosisuhkur. (Suhkru kogus vastavalt sellele, kas soovitakse magusamat või hapukamat moosi).
  • Kui moos tõuseb keema, siis eemalda pealt tekkinud vaht. 
  • Keeda veel veidikene ning vala moos puhastatud purkidesse ja kaas peale. 



Comments

Popular posts from this blog

vanadus

Ma pole eriti suur sünnipäevade pidaja, kuid perele tuleb ikka süüa pakkuda ja neid vastuvõtta sünnipäeva puhul. Mulle on hakanud meeldima stiilipeod.Võrreldes tavalise söömisega on see ausalt öeldes on see palju toredam ja lõbusam. Nii siis, selle aasta teemaks sai "Kolhoosi parim traktorist". Mu pere on ikka ütlemata tore ning kõik olid nii vahvalt ettevalmistanud. Pildid räägivad rohkem kui mu ritta seatud sõnad...

teekonnal

 Kolm aastat tagasi proovisin jätkata oma blogimise harjumusega. Mulle meeldib asju üles kirjutada. Kõige enam sellepärast, sest nii tore on aeg ajalt ajas tagasi vaadata.  2016 kolisin ma Tallinnast tagasi maale. Blogimisejärg jäi siis katki, kuid püüan seda taastada. Elan endiselt selles samas majas, kuhu 2016 kolisin.  Väga palju on vahepeal muutunud. Nii selles majas kui minu peres. Sel ajal ei osanud ilmselt unistada sellest elust, mis mul on praegu. Võin elada koos imelise abikaasaga ning viia ellu oma unistusi.  Nii nagu ma seda blogi toona alustasin - selliselt tahan ka jätkata. Jäädvustades erinevaid tegevusi meie kodus, mida nüüd koos hubby 'ga koos loome ja kujundame.

Kevadised toimetused

Kevadiste toimetuste aeg on ammu käes. Mina alustasin see aasta veidi hiljem seemnete külvamisega. Mulle tohutult maitsevad kodused tomatid. Terve talveperiood on minu jaoks üks suur piin poest tomateid osta. Sel aastal läksin kuidagi eriti hoogu oma tomatitega. Nimelt aitas sellele kaasa ka mu armas memm, kes oli ka meie jaoks külvanud tomateid. Minuni jõudsid nad siis kui oli vaja neid hakata ümber istutama. Ise jõudsin istutada kolme sorti tomateid. Memmelt sain veel juurde 6 erinevat sorti. Vahepeal jõudsin üle ka lugeada ning ca 70 taimekest siin aknalaudadel sirgumas.  Eelmisel aastal avastasin enda jaoks veel ühe olulise asja tomatite juures. Nendest saab teha ise imemaitsvat tomatipüreed ning talvel on seda võrratu kasutada igalpool toitudes. Meie kodus on lemmikuks saanud lihapallid tomatikastmes.  Eelmise aasta tomatikastmed said juba enne jõule kõik otsa. See pani mind sel aastal veel rohkem mõtlema tomatite kasvatamise peale selliselt, et saaks oleks ikka korralik....