Sel aastal sattusin mõnusalt hoogu tomatite kasvatamisega. See oli muidugi ühel eesmärgil - teha ise tomatipüreed, mida toiduvalmistamisel kasutada.
Proovisin erinevate maitsetaimedega juba kohe purki pannes maitsetstada, et hiljem oleks ainult näiteks hakklihaga ära segada ja natukene soola-pipart ja toit valmis.
Kuidas siis teha mõnusat tomatipüreed?
1. Puhasta tomatid rohelistest südamikest.
2. Pane tomatid keema. Mina vett ei lisanud, kuna tomatitest tuleb juba väga palju vett, mille aurustumine võtab väga palju aega.
3. Keeda tomateid, kuni enamus vesi on väljas. Vahepeal surusin tomateid puruks, et vesi paremini eralduks.
4. Võta pott tulelt ning lase läbi sõela tomatid. Selliselt saab eraldada kõik seemned ja koored.
5. Pane püree uuesti keema ning jälgi, et põhja ei kõrbeks. Keeda kuni on alles paksemapoolsem püree. Vahel olen ka seisma jätnud potti ja siis seda vesist pealmsit osa ära valanud.
Kui soovid lisada maitseaineid, siis nüüd on hea aeg. Mina olen maitsetaimed seganud püree hulka ning lasknud veel saumiksriga kõik peeneks.
6. Puhasta purgid ja kaaned ning vala püree purkidesse.
Tomatite kasvatamine ja nendega mässamine hiljem, et nad purki jõuaks on tükk tööd, kuid minu jaoks on see mõnus võimalus süüa toitu, mida ise olen kasvatanud. Kogu see tegutsemine kasvuhoones ja köögis on pigem puhkus, kui töö.
Comments
Post a Comment